VÚB banka prefinancovala nákladné vozidlá za 5 miliónov eur

0
13

14.6.2024 (SITA.sk) – VÚB Banka, pod koordináciou tímu ISBD Multinational SME a s pomocou Banca dei Territori, úspešne podpísala lízingové financovanie pri akvizícii 52 nových nákladných vozidiel Volvo pre “TN LOGISTICA SK s.r.o.”. Financovanie vo výške 5 miliónov EUR predstavuje významný úspech v prebiehajúcom záväzku celej bankovej skupiny podporovať rast a inovácie spoločných klientov.

“Intesa Sanpaolo spustila v minulom roku “program synergií” medzi divíziou ISBD a talianskou divíziou Banca dei Territori. Cieľom tejto iniciatívy je prehĺbenie spolupráce medzi uvedenými divíziami a posilnenie cezhraničných obchodných príležitostí pre SME klientov ISP, ktorí okrem domáceho talianskeho trhu pôsobia aj v 12 krajinách, v ktorých má Intesa Sanpaolo zastúpenie. Aj preto som rád, že sme využili túto príležitosť a vďaka tejto strategickej spolupráci pomohli obnoviť a rozšíriť flotilu TN Logistica s.r.o.,” povedal Andrej Viceník, vrchný riaditeľ úseku firemné bankovníctvo a člen predstavenstva VÚB banky.

“Táto transakcia nám poskytla príležitosť inovovať náš vozový park a zaradiť doň viac výkonných vozidiel aj z hľadiska udržateľnosti. Financovanie ďalších nákladných vozidiel prostredníctvom lízingu v roku 2024 dokonale zapadá do filozofie expanzie skupiny Torello, talianskeho rodinného podniku s viac ako 40-ročnými skúsenosťami v oblasti vnútroštátnej a medzinárodnej dopravy a logistických služieb,” povedal Rocco Loria, výkonný riaditeľ spoločnosti TN Logistica.

Spoločnosť TN LOGISTICA SK s.r.o. bola založená v roku 2007 s cieľom stáť na čele významného uzla medzinárodnej nákladnej dopravy. Dnes má spoločnosť – člen skupiny Torello – dve dcérske spoločnosti v Rumunsku a Srbsku a ponúka celoeurópske riešenia v oblasti cestnej dopravy s cieľom zlepšiť logistické procesy svojich zákazníkov aj z hľadiska environmentálnej udržateľnosti. Vozový park pozostáva z približne 600 jednotiek Euro VI a je súčasťou vozového parku skupiny Torello, ktorá má k dnešnému dňu 4 000 registrovaných priemyselných a úžitkových vozidiel pre viac ako 2700 ľudí zamestnaných v 30 pobočkách skupiny v celej Európe.

Viac k nákladným vozidlám Volvo

Volvo FH s technológiou I-Save je momentálne najúspornejšie vozidlo spoločnosti Volvo Trucks na diaľkovú prepravu. Jeho motor D13TC a aktualizované funkcie na úsporu paliva boli navrhnuté tak, aby znížili náklady na palivo až o 7%. Motor D13TC využíva technológiu Turbo Compound, ktorá sa používa vo vysokovýkonných leteckých motoroch, prispôsobenú pre vozovku. Jednotka TC opätovne využíva prebytočné teplo a energiu z výfukových plynov nákladného vozidla. Celá hnacia línia bola tiež kalibrovaná pre maximálnu palivovú účinnosť. Nová konštrukcia piestu umožňuje nižšiu stratu tepelnej energie. Balík I-Save zahŕňa najmodernejšie technológie spoločnosti Volvo Trucks, ako je softvér I-See založený na mapách a technológie I-Cruise a I-Roll. Je to obzvlášť vhodné riešenie pre dopravcov, ktorých vozidlá najazdia viac ako 120 000 km ročne.

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: SITA.sk – VÚB banka prefinancovala nákladné vozidlá za 5 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie