Úrad inšpekčnej služby navrhol podať obžalobu na policajta Martina J. pre odpočúvanie poľovníckej chaty

0
11

23.5.2024 (SITA.sk) – Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil prípad v mediálnom prostredí známom ako „nezákonné odpočúvanie na poľovníckej chate”.

Ako ďalej informovala hovorkyňa policajnej inšpekcie Andrea Dobiášová, vyšetrovateľ prípad ukončil návrhom na podanie obžaloby na policajta Martina J. Obvinený je z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

„Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora,” povedala Dobiášová.

Nitrianska krajská prokuratúra obvinila ešte v apríli 2022 vyšetrovateľa Martina J. v súvislosti s nahrávkami z poľovníckej chaty v Čifároch pri Leviciach zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Podľa prokuratúry bol totiž realizačný návrh na vyhotovenie nahrávok neopodstatnený a podozrenia o pytliactve, ktorými argumentoval vyšetrovateľ, sa nepotvrdili.

Nahrávky z leta 2021 zachytili stretnutia súčasného premiéra Roberta Fica s podnikateľom Miroslavom Bödörom, súčasným ministrom obrany Robertom Kaliňákom advokátom Marekom Parom a súčasným námestníkom riaditeľa Slovenskej informačnej služby Pavlom Gašparom.

Viac k témam: chata, Obvinenie, Odpočúvanie
Zdroj: SITA.sk – Úrad inšpekčnej služby navrhol podať obžalobu na policajta Martina J. pre odpočúvanie poľovníckej chaty © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie