Španieli poskytnú Ukrajine odpaľovacie zariadenia pre raketové systémy Hawk, ďalší balík pomoci bude obsahovať aj zimnú výbavu

0
41

12.10.2023 (SITA.sk) – Španielsko pošle Ukrajine šesť odpaľovacích zariadení pre raketové systémy protivzdušnej obrany Hawk, 155-milimetrovú a 105-milimetrovú delostreleckú muníciu a guľomety.

Školenie personálu

Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje správu španielskeho ministerstva obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šesť nových protilietadlových raketových systémov sa pripojí k americkej batérii Hawk na Ukrajine, povedala španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Od novembra Španielsko začne školenia ukrajinských vojakov a technického personálu na obsluhu systémov Hawk, dodala Roblesová.

Balíčky pomoci

Ministerka poznamenala, že jej krajina už Kyjevu poslala poľné balíčky potravín pre armádu a ďalšia dodávka bude obsahovať generátory, potápačské kompresory a zimné vybavenie pre armádu.

V Tolede a ďalších španielskych mestách bude pokračovať výcvik ukrajinských vojakov a celkovo sa na ňom zúčastní až 4000 príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl.

Viac k témam: protivzdušná obrana Hawk, rusko-ukrajinský konflikt, španielska ministerka obrany, ukrajinské ozbrojené sily, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Španieli poskytnú Ukrajine odpaľovacie zariadenia pre raketové systémy Hawk, ďalší balík pomoci bude obsahovať aj zimnú výbavu © SITA Všetky práva vyhradené.