Raši predstavil návrh zmien v obstarávaní, majú zjednodušiť a zrýchliť zadávanie zákaziek

0
16

8.2.2024 (SITA.sk) – Navrhované zmeny v zákone o verejnom obstarávaní by mali zjednodušiť, zrýchliť a zefektívniť jeho priebeh. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) vo štvrtok informoval, že navrhovaná novela pravidiel v tejto oblasti má zároveň odbúrať prekážky a skrátiť trvanie verejného obstarávania.

„Zmeny prinášame preto, lebo na zákon o verejnom obstarávaní, komplikované obstarávania sa sťažuje takmer každý, kto s verejným obstarávaním do styku prichádza alebo prichádzať musí,” uviedol pri predstavovaní novely Raši.

Ako príklad uviedol, že priemerná dĺžka podlimitných zákaziek od zverejnenia po uzavretie zmluvy bola takmer pol roka. Ministerstvo investícií pripravené zmeny pravidiel verejného obstarávania predkladá na medzirezortné pripomienkovanie.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, návrh novely, Verejné obstarávanie
Zdroj: SITA.sk – Raši predstavil návrh zmien v obstarávaní, majú zjednodušiť a zrýchliť zadávanie zákaziek © SITA Všetky práva vyhradené.