Čaputová vymenovala nového generála, dvoch povýšila (foto)

0
10

18.4.2024 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová dnes povýšila a vymenovala troch generálov Ozbrojených síl SR. Do hodnosti generálmajora povýšila brigádnych generálov Jaroslava Kráma a Juraja Štefanku, do hodnosti brigádneho generála povýšila plukovníka Aurela Sabóa.

„Svoje schopnosti zdokonaľovali na pôdach zahraničných škôl a inštitúcií, v štruktúrach Severoatlantickej aliancie či v medzinárodných mierových misiách. K ich práci patria riadiace a manažérske schopnosti a tiež ochota odovzdávať svoje poznatky a skúsenosti ďalším generáciám,“ uviedla prezidentka.

Podľa jej slov patria nielen medzi špičkových ľudí Ozbrojených síl SR, ale zosobňujú ich previazanosť so spojeneckými vojskami Severoatlantickej aliancie.

„Generálom blahoželám k novým hodnostiam. Prajem im veľa úspechov, síl a zdravia pri plnení náročného poslania, akým je obranyschopnosť Slovenskej republiky a ochrana bezpečnosti jej obyvateľov,“ dodala.

Návrhy na vymenovanie a povýšenie profesionálnych vojakov do vyššej generálskej hodnosti predkladá hlave štátu vláda na návrh ministra obrany.

Viac k témam: Generali, Minister obrany SR, Prezidentka SR, vymenovanie
Zdroj: SITA.sk – Čaputová vymenovala nového generála, dvoch povýšila (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.