V ruskej Voronežskej oblasti explodoval sklad s výbušninami, dôvodom sú padajúce trosky ukrajinského dronu

0
13

7.7.2024 (SITA.sk) – Séria explózií v sklade s výbušninami v ruskej Voronežskej oblasti, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou, nastala po tom, ako trosky zo zostreleného ukrajinského dronu spôsobili požiar skladu. Uviedli to miestni predstavitelia. Gubernátor oblasti Aleksandr Gusev povedal, že padajúce trosky vyvolali „detonáciu výbušných predmetov”.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nijaké obete nehlásili, ale evakuovali obyvateľov susednej dediny. Ruské ministerstvo obrany v nedeľu ráno o výbuchoch v sklade vo Voronežskej oblasti neinformovalo. Konštatovalo len, že ruské systémy protivzdušnej obrany zničili ukrajinský dron v susednej Belgorodskej oblasti.

Predstaviteľ ukrajinskej bezpečnostnej služby, ktorý hovoril pod podmienkou zachovania anonymity, však pre agentúru The Associated Press povedal, že Ukrajinci podnikli úder na sklad munície v dedine Serhijivka vo Voronežskej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Podľa jeho slov Rusko v napadnutom objekte „skladovalo rakety zem-zem a zem-vzduch, muníciu pre tanky a delostrelectvo a škatule s nábojmi do ručných strelných zbraní”. Dodal, že sklad Moskve slúžil na dodávky munície pre ruských vojakov na Ukrajine.

Viac k témam: explózie v Rusku, Muničný sklad, ruské ministerstvo obrany, ruské územie, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – V ruskej Voronežskej oblasti explodoval sklad s výbušninami, dôvodom sú padajúce trosky ukrajinského dronu © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie