Trvalý mier pre Ukrajinu musí byť garantovaný jej schopnosťou odraziť akúkoľvek budúcu ruskú agresiu, vyhlásil Biden

0
19

14.6.2024 (SITA.sk) – Americký prezident Joe Biden vyhlásil, že trvalý mier pre Ukrajinu musí byť garantovaný schopnosťou Ukrajiny brániť sa a odraziť akúkoľvek budúcu ruskú agresiu.

Ako referuje web news.sky.com, šéf Bieleho domu to povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským krátko po tom, ako obaja lídri podpísali desaťročnú bezpečnostnú dohodu medzi Ukrajinou a USA. Udialo sa tak na okraji samitu G7 v Taliansku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„USA pomôžu zabezpečiť, aby Ukrajina mohla urobiť oboje, nie vyslaním amerických vojakov, ale poskytovaním zbraní a munície, rozšírením zdieľania spravodajských informácií, pokračovaním vo výcviku statočných ukrajinských vojakov na základniach v Európe a USA,“ hovorí Biden podľa oficiálneho webu Bieleho domu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: Americkí vojaci, Americký prezident, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Trvalý mier pre Ukrajinu musí byť garantovaný jej schopnosťou odraziť akúkoľvek budúcu ruskú agresiu, vyhlásil Biden © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie