Spájanie národných strán bol len Dankov prospechársky projekt, Huliak a dvaja ďalší poslanci opustili SNS

0
9

22.10.2024 (SITA.sk) – Traja poslanci parlamentu z Národnej koalícia (NK) opustili poslanecký klub Slovenskej národnej strany (SNS) a stávajú sa nezaradenými poslancami. Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii predseda strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti Rudolf Huliak.

Podpora Ficovej vlády

Dodal, že on a jeho poslanci Pavel Ľupták a Ivan Ševčík budú naďalej podporovať vládu Roberta Fica, hlasovať v rámci koaličnej zmluvy a budú dodržiavať vládny program. Huliak zároveň vyhlásil, že budú akceptovať nominanta strany Hlas-SD na predsedu Národnej rady SR.

Ten už by sa konečne aj mohol zvoliť, aby parlament mohol fungovať normálnym spôsobom. Pevne verím, že predsedovia koaličných strán, Robert Fico a Matúš Šutaj Eštok, nájdu spôsob ako komunikovať s Národnou koalíciou, aby sa zabezpečila kontinuita pri hlasovaní,“ povedal Huliak a dodal, že je na koalícii, či si jeho ako predsedu parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie podržia, a či sa aj naďalej bude napĺňať vládny program, ktorého sú účasťou.

Prospechársky projekt

S premiérom Robertom Ficom budem o celej tejto situácii v najbližšej dobe komunikovať,“ doplnil Huliak. „My nič nežiadame. My chceme presadzovať program svojej strany. Nakoľko pri spájaní národných strán išlo podľa mňa zo strany Andreja Danka len čisto prospechársky projekt,“ dodal Huliak.

Kritizoval aj ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu, nakoľko na jeho rezorte podľa neho zostalo pôsobiť mnoho ľudí od bývalého štátneho tajomníka Michala Kiču a ministra Jána Budaja.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister vnútra SR, Minister životného prostredia SR, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Spájanie národných strán bol len Dankov prospechársky projekt, Huliak a dvaja ďalší poslanci opustili SNS © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie