Rusi zostrelili desiatky dronov nad svojím územím, v akcii bola aj ukrajinská protivzdušná obrana

0
12

19.5.2024 (SITA.sk) – Rusko hlási, že v noci na nedeľu zostrelilo zhruba 60 dronov a niekoľko rakiet nad jeho územím a okupovaným polostrovom Krym, zatiaľ čo Ukrajina informovala, že zničila viac ako tri desiatky ruských bezpilotných lietadiel.

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu ráno uviedlo, že protivzdušná obrana v noci zlikvidovala 57 ukrajinských dronov nad Krasnodarským krajom.

Trosky zasiahli ruskú rafinériu

Miestni vojenskí predstavitelia uviedli, že trosky dronu zasiahli ropnú rafinériu v meste Slavjansk na Kubani, ale nevznikol požiar ani škody.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Miestne médium Astra však zverejnilo videá, na ktorých je vidno výbuch v rafinérii. Agentúra AP upozorňuje, že sa tieto zábery nedali nezávisle overiť.

Nad okupovaným Krymom Moskva hlási zničenie deviatich balistických rakiet dlhého doletu a dronu.

Ďalšie tri drony zostrelili nad Belgorodskou oblasťou, ktorá susedí s Ukrajinou. Tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov povedal, že trosky dronu podpálili strechu kostola, ale nie sú žiadne obete.

Ukrajinci zničili všetky drony

Ruskom dosadený gubernátor čiastočne okupovanej Chersonskej oblasti Vladimir Saldo povedal, že jeden človek zomrel a 16 ďalších utrpelo zranenia, keď ukrajinský dron v nedeľu ráno zasiahol minibus.

Ukrajinské vzdušné sily medzičasom informovali, že protivzdušná obrana zničila všetkých 37 dronov, ktorými v noci útočilo Rusko.

V Charkivskej oblasti, ktorá už viac ako týždeň čelí novej ruskej ofenzíve, podľa tamojšieho gubernátora Oleha Synjehubova v dôsledku útokov počas predošlého dňa zomrela jedna osoba a 11 utrpelo zranenia.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi zostrelili desiatky dronov nad svojím územím, v akcii bola aj ukrajinská protivzdušná obrana © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie