Rusi pripravujú ofenzívu v Záporožskej oblasti, chcú Ukrajincom prerušiť logistické trasy

0
5

6.10.2024 (SITA.sk) – Ukrajinské obranné sily očakávajú, že ruskí vojaci v najbližších dňoch zintenzívnia svoje útočné operácie v blízkosti obcí Orichiv a Mala Tokmačka v Záporožskej oblasti s cieľom získať palebnú kontrolu nad ukrajinskými logistickými trasami. Ako referuje web Ukrajinská pravda, vo vysielaní národnej televízie to povedal hovorca ukrajinských síl na juhu krajiny Vladyslav Vološyn.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Tam je niečo, čo je známe ako výklenok Robotyne, kde sú Orichiv a Mala Tokmačka… Ak tam dôjde k prielomu, nepriateľ môže prevziať palebnú kontrolu nad logistickými trasami, ktoré sa tiahnu od Záporožia na východ Ukrajiny, kde naše obranné sily držia Doneckú oblasť a južnú časť Záporožskej oblasti. Takže nepriateľ sa pokúsi prevziať kontrolu nad tým za každú cenu, aby prerušil našu logistiku,” povedal Vološyn. Podľa Vološyna v tejto oblasti prebiehajú prípravy Rusov na nové útočné akcie.

Naše spravodajské informácie naznačujú, že v blízkosti Orichiva a Robotyne sa zhromažďujú nové útočné skupiny. Nepriateľ tam rozmiestňuje personál, vykonáva prieskum, spravodajstvo, zabezpečuje logistickú podporu a je pravdepodobné, že čoskoro, v priebehu niekoľkých dní, zintenzívni nové útočné akcie,” skonštatoval Vološyn.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Ruskí vojaci, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinské obranné sily, vojna na Ukrajine, Záporožská oblasť
Zdroj: SITA.sk – Rusi pripravujú ofenzívu v Záporožskej oblasti, chcú Ukrajincom prerušiť logistické trasy © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie