Prihlásiť svoje práce do 12. ročníka medzinárodnej súťaže dizajnu orientovaného na remeslo Kruhy na vode, máte možnosť ešte do 30. júna 2024!

0
11

14.6.2024 (SITA.sk) – Ústredie ľudovej umeleckej výroby vyhlasuje súťaž bienálne od roku 2000. Významne tak prispieva k dialógu o tradičných hodnotách, ich uchovávaní, inováciách v súčasnom remesle, úžitkovom umení a dizajne, ako aj pozdvihnutí kultúry výroby úžitkových i dekoratívnych predmetov.

Témy, kategórie a prihláška do aktuálneho ročníka sú zverejnené na webovej stránke: https://sutaz.uluv.sk/

Štatút a súťažné podmienky obsahujú kritériá na prihlásenie i hodnotenie prác a termíny vrátane verejnej prezentácie výsledkov súťaže. Do otvorenej výzvy môžu svoje diela prihlásiť profesionálni dizajnéri, výtvarníci, tradiční výrobcovia umeleckoremeselných produktov, ale aj študenti stredných a vysokých škôl s umeleckým zameraním.

Kruhy na vode sú určené pre jednotlivcov i kolektívy v troch sekciách (sekcia A aj v medzinárodnom rozsahu). Predmetom súťaže je vytvorenie diel úžitkového umenia, dizajnu alebo umeleckého remesla, ktoré voľne interpretujú tradičné ľudové umenie a zároveň rešpektujú trendy a nároky súčasného dizajnu. Akceptované sú predmety z dreva, kovu, textilu, keramiky, zo skla, z prírodných pletív, rohoviny, kože, prípadne ďalších prírodných materiálov, v menšej miere aj alternatívnych materiálov.

Ceny predstavuje finančná odmena 500 eur za 1. miesto, 400 eur za 2. miesto a 300 eur za 3. miesto, diplom a vecný dar vo všetkých sekciách.

Informačný servis

Viac k témam: Kruhy na vode, Súťaž
Zdroj: SITA.sk – Prihlásiť svoje práce do 12. ročníka medzinárodnej súťaže dizajnu orientovaného na remeslo Kruhy na vode, máte možnosť ešte do 30. júna 2024! © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie