Pri Brezolupoch sa zrazil autobus s motorkárom. Napriek zásahu všetkých záchranných zložiek motocyklista zrážku neprežil (foto)

0
11

30.5.2024 (SITA.sk) – Náraz do autobusu v stredu podvečer neprežil 52-ročný motocyklista. Dopravná nehoda sa stala v katastrálnom území obce Brezolupy (okres Bánovce n/Bebravou). Zasahovali pri nej všetky záchranné zložky.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, vodič autobusu vychádzal z vedľajšej cesty od obce Brezolupy na obec Jerichov, kde pravdepodobne nerešpektoval dopravné značenie ´daj prednosť v jazde´.

„Pri výjazde na cestu I/9 do jeho ľavej strednej časti narazil motocykel, ktorý po náraze odhodilo na vedľajšiu cestu. Vodič motocykla po náraze utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol,“ uviedla Kuzmová.

Motocykel bol podľa nej bez evidenčného čísla a bol vyradený z cestnej premávky. Dychová skúška vodiča autobusu sa skončila s negatívnym výsledkom. Polícia vykonala za prítomnosti znalca z odboru cestnej dopravy obhliadku miesta činu. Pre odstraňovanie následkov a dokumentovanie nehody bol úsek tri hodiny neprejazdný. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie.

„Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ dodala policajná hovorkyňa.

Viac k témam: Autobus, Dopravná nehoda, Motorkár, Tragická dopravná nehoda, trenčianska krajská policajná hovorkyňa
Zdroj: SITA.sk – Pri Brezolupoch sa zrazil autobus s motorkárom. Napriek zásahu všetkých záchranných zložiek motocyklista zrážku neprežil (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie