Premiér Fico je mimo ohrozenia života, ale jeho stav je naďalej vážny. Kaliňák sa poďakoval lekárom za starostlivosť

0
10

19.5.2024 (SITA.sk) – Na základe ranného konzília môžeme konštatovať, že premiér je mimo ohrozenia života. Uviedol to námestník Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Milan Urbáni na nedeľňajšej tlačovke o zdravotnom stave predsedu vlády SR Roberta Fica.

Zároveň dodal, že jeho stav je naďalej vážny a bude potrebovať dlhú dobu a kľud na rekonvalescenciu.

„Všetci sme o niečo pokojnejší. Premiér vystúpil z tieňa ohrozenia života. Jeho stav potrebuje intenzívnu starostlivosť a nebude plánovaný žiadny prevoz. Naďalej bude v starostlivosti Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici,“ uviedol podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že stanoviská k aktuálnemu zdravotnému stavu premiéra bude vydávať už len nemocnica.

„Slovensko musí fungovať ďalej, a tak k tomu bude pristupovať aj vláda, parlament a koalícia. Premiérovi dáme kľud, aby sa venoval rekonvalescencii. My si teraz zoberieme na starosť to, čo máme robiť. Dúfam, že riziko so stavom premiéra už pominulo. A zároveň ďakujem lekárom za starostlivosť,“ dodal na záver Kaliňák.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Viac k témam: Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Premiér Fico je mimo ohrozenia života, ale jeho stav je naďalej vážny. Kaliňák sa poďakoval lekárom za starostlivosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie