Na diaľnici D2 v smere do Bratislavy horel kamión, požiar sa rozšíril aj na okolitý porast (video+foto)

0
12

31.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 31. mája, 9:37

Na diaľnici D2 v smere zo Záhoria do Bratislavy sa vznietil kamión, oheň zasiahol aj okolitý porast.

Ako informuje Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) – Bratislavský kraj na sociálnej sieti, oznámenie o požiari kamióna na 52. kilometri diaľnice prijali v piatok krátko pred 7:30. „V čase príjazdu hasičov bol požiarom zasiahnutý celý náves prevážajúci prázdne palety. Požiar sa rozšíril aj na okolitý porast,” uviedol HaZZ.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/05/poziar-kamiona-na-d2.mp4

Hasiči v dôsledku silného zadymenia zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch a požiar uhasili prostredníctvom piatich prúdov vody. Na miesto privolali zaisťovateľa príčin vzniku požiarov. „Pri udalosti zasahovalo 15 príslušníkov z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy a z Okresného riaditeľstva HaZZ v Malackách so štyrmi kusmi hasičskej techniky,” dodali hasiči.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ako doplnila bratislavská policajná hovorkyňa Jana Šimunková, dopravných policajtov vyslali k požiaru návesu kamióna krátko po 7:00. „Podľa doposiaľ zistených informácií pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru bola technická porucha na vozidle,” uviedla s tým, že presné príčiny a okolnosti požiaru sú predmetom objasňovania. Aktuálne je prejazdný jeden jazdný pruh, vodičov žiadajú, aby v danom úseku zvýšili pozornosť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) úsek sprejazdnila v zrýchlenom režime. Od 8:24 je možné využívať rýchly pruh, na pomalom pruhu intenzívne pracujú. Informuje o tom odbor marketingu a komunikácie NDS.

Úsek diaľnice D2 bol na 52,5 kilometri uzatvorený od 7:20 pre požiar návesu kamióna. Pri nehode sa nikto nezranil. Podľa NDS vodič kamióna stihol odpojiť náves, ktorý zhorel do tla. NDS nasadila na sprejazdnenie diaľnice všetky kapacity.

Viac k témam: Diaľnica D2, Požiar kamiónu na diaľnici D2
Zdroj: SITA.sk – Na diaľnici D2 v smere do Bratislavy horel kamión, požiar sa rozšíril aj na okolitý porast (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie