Munícia zo Západu prichádza Ukrajincom na front „po kvapkách“, Rusi majú stále výhodu

0
17

6.6.2024 (SITA.sk) – Delostrelecká munícia, ktorú Ukrajine dodávajú západné krajiny, začala prichádzať k ukrajinským vojakom na frontových pozíciách, hoci v nedostatočných množstvách. Ako informuje web Ukrajinská pravda, uviedol to americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Inštitút cituje vyjadrenie ukrajinského vojaka pre estónskeho vysielateľa ERR, podľa ktorého Západom poskytovaná munícia začala na front prichádzať „po kvapkách” a ešte neprichádza vo veľkom rozsahu. Dodal, že ruskí vojaci stále majú v munícii „významnú výhodu”.

Podľa hodnotenia ISW situáciu na fronte stále charakterizuje to, že „ruské sily sa snažia dosiahnuť takticky a operačne významné zisky predtým, ako americká vojenská pomoc príde ukrajinským vojakom na frontovej línii vo veľkom rozsahu”. Inštitút dodal, že bude nejaký čas trvať, kým prvé dodané zbrane dosiahnu taktický a operačný vplyv.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: delostrelecká munícia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Munícia zo Západu prichádza Ukrajincom na front „po kvapkách“, Rusi majú stále výhodu © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie