Letecké dni SIAF sa rušia, podľa ministra obrany je možné úplné zrušenie podujatia

0
13

3.6.2024 (SITA.sk) – Letecké dni SIAF podľa slov ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) nebudú. Potvrdil to pre portál topky.sk s tým, že otázne je aj to, či vôbec toto podujatie bude pokračovať.

Pre tento rok s podujatím neráta, pretože dátum leteckých dni koliduje s dátumom 80. výročia Slovenského národného povstania. Toto rozhodnutie podľa jeho slov padlo už v januári.

„Piatkové, sobotné a nedeľné letecké dni by nedávali žiaden zmysel. Všetku techniku, všetky ukážky ako aj náklady, ktoré sú s tým spojené, chceme venovať práve Banskej Bystrici,“ uviedol pre topky.sk s tým, že mu aj vzdušné sily potvrdili, že nie je možné zorganizovať obe akcie, pretože by to nebolo dobré ani z pohľadu nákladov a ani logistiky.

Ako portál uviedol, organizátor potvrdil zrušenie SIAF-u v pondelok popoludní. Z ministerstva obrany si však vyžiadali dôvod a oficiálne stanovisko, po ktorom budú verejnosť podrobne informovať.

Viac k témam: Medzinárodné letecké dni SIAF, Minister obrany SR, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: SITA.sk – Letecké dni SIAF sa rušia, podľa ministra obrany je možné úplné zrušenie podujatia © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie