Čaputová bola prototypom kvalitnej prezidentky. SaS dúfa, že sa jej Pellegrini v reprezentácii Slovenska priblíži

0
14

14.6.2024 (SITA.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) dúfa, že sa nový prezident Peter Pellegirni v reprezentácii Slovenska priblíži prezidentke Zuzane Čaputovej. Ako uviedol predseda SaS Branislav Gröhling, Čaputová bola prototypom kvalitnej prezidentky, ktorá vždy dôstojne reprezentovala Slovensko.

Efektívne využitie právomoci

„Vždy vedela efektívne využiť svoje právomoci, či už išlo o upozorňovanie na celospoločenské problémy alebo chybné kroky akejkoľvek vlády. Svoj mandát, za ktorý sa vystriedalo päť premiérov, zvládla ukážkovo,“ dodal Gröhling.

SaS súčasne očakáva, že sa nový prezident Pellegrini odpúta od vlády Roberta Fica (Smer-SD) a strany Hlas-SD, a bude tak nadstraníckym prezidentom. To, či toho bude schopný, je podľa predsedu SaS kľúčovou otázkou, ako aj to, či sa nebude báť použiť právo veta aj pri zákonoch od jeho bývalých straníckych kolegov.

Jasná politika s pevným ukotvením

„V prípade zahraničných otázok od nového prezidenta očakávame namiesto medzinárodnej izolácie jasnú politiku s pevným ukotvením Slovenska v a NATO,“ uzavrel Gröhling.

Inaugurácia nového prezidenta sa uskutoční v sobotu 15. júna. Ako informovali z Kancelárie Národnej rady SR, program novej hlavy štátu sa začne krátko predpoludním, a to slávnostnou schôdzu Národnej rady SR.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Inaugurácia prezidenta, novozvolený prezident, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Čaputová bola prototypom kvalitnej prezidentky. SaS dúfa, že sa jej Pellegrini v reprezentácii Slovenska priblíži © SITA Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie