7 tipov, ako si nasporiť na poriadnu dovolenku

0
551

Často krát sa ani nenazdáme a príde čas na plánovanie letnej dovolenky, ako si na ňu našetriť počas roka tak, aby nás finančne nezaťažila pred začiatkom leta?

Pravidelnosť je základ

Najjednoduchšou cestou ako si našetriť na poriadnu dovolenku je pravidelné odkladanie úspor. Jednoducho si z každej výplaty odložíte časť bokom. Po roku sa ani nenazdáte a budete mať slušnú časť peňazí za ktoré si môžete pokojne zaplatiť dovolenku.

Euro k Euru

Máte prebytok mincí v peňaženke? Šup s nimi do prasiatka. Pokojne môžete zbierať aj centové mince, veď každý cent sa počíta. Pred začiatkom leta teda budete mať prilepšené možno aj o niekoľko stoviek eur. Skvelou taktikou je aj odkladanie napríklad dvoj eurových mincí, ktoré si odložíte vždy keď sa ocitnú vo vašej peňaženke.

Dizajn-bez-názvu-5-1-1024x536 7 tipov, ako si nasporiť na poriadnu dovolenku

Obmedzte to, na čo míňate najviac

Reštaurácie? Alkohol? Zábava? Je mnoho výdavkov, ktoré sa dajú pri snahe veľmi jednoducho obmedziť. Veď len také pravidelné vysedávanie v reštauráciách, či baroch tvorí mesačne veľký náklad, ktorý ak čiastočne znížite, prispejete zopár desiatkami eur na svoju budúcu dovolenku.

Nakupovanie s rozumom

Šetriť sa dá samozrejme aj pri nakupovaní. Naozaj potrebujete všetko to oblečenie, alebo nový pár topánok? Zvoľte si mesačný budget, ktorý investujete do seba a zvyšok si odložte do obálky.

Prehľad výdavkov

Sami neviete kde míňate všetky vaše úspory? Prehľad výdavkov je veľmi užitočným nástrojom, ktorý vám s prehľadom ukáže na čo míňate najviac, prípadne úplne zbytočne. Skúste si jeden mesiac poctivo zapisovať všetky svoje výdavky a uvidíte, že na ďalší mesiac budú vaše výdavky podstatne nižšie.

Dizajn-bez-názvu-4-2-1024x536 7 tipov, ako si nasporiť na poriadnu dovolenku

Zbavte sa starých vecí

Máte doma oblečenie, elektroniku, či doplnky, ktoré vám zavadzajú a nemajú svoje využitie? Predajte ich! Existuje mnoho internetových portálov, kde môžete predávať svoje veci.

Dizajn-bez-názvu-7-1024x536 7 tipov, ako si nasporiť na poriadnu dovolenku

Šetrite aj pri Výbere dovolenky

Znížené nároky na dovolenku spravia veľa. Naozaj potrebujete 5 hviezdičkový rezort? Na začiatku si treba určiť priority a zvážiť, čo naozaj chcete a koľko ste za to ochotný zaplatiť. Výhodne sú samozrejme first minute a last minute ponuky na ktorých sa dajú ušetriť pokojne aj stovky eur.