Mladí podnikatelia roka 2019! Poznáte ich firmy?

0
518

V júni tohto roku sa už po trinástykrát udeľovalo ocenenie Mladý inovatívny podnikateľ 2019 organizovaný mimovládnou organizáciou JCI – Slovensko v spolupráci so Združením podnikateľov Slovenska a magazínom Profit. Hlavným cieľom tohto projektu je predstaviť mladých, kreatívnych ľudí a inšpirovať tak iných mladých začínajúcich podnikateľov, ktorí o založení vlastnej firmy zatiaľ len premýšľajú. Kto sa dostal do finále tejto prestížnej medzinárodnej súťaže?

Navia – prírodná kozmetika

Martina Dudová začala túto ručne vyrábanú značku kozmetiku vyrábať ešte počas štúdia chémie na vysokej škole. Navia je testovaných vedeckých účinkov a prírodnej liečivej sily. Jej firma sa postupne rozrástla do takých rozmerov, že sa Martina začala venovať inovatívnej výrobe kozmetiky za studena prostredníctvom značky Solution a spolupracuje aj na vývoji a uvedení novej značky kozmetiky s obsahom kyslíka.

navia Mladí podnikatelia roka 2019! Poznáte ich firmy?

Jaroslava Wurll Kocanová

Ľudové tradície zažívajú v posledných rokoch doslova renesanciu. Hovoriť by o nich vedela aj majiteľka vlastnej značky spoločenskýchsvadobných šiat s ľudovou tematikou Jaroslava Wurll Kocanová. Jej modely sú charakteristické implementáciou prvkov ľudového umenia do súčasnej módy, pričom kladie dôraz na kvalitu materiálovoriginálne spracovanie.

wurll Mladí podnikatelia roka 2019! Poznáte ich firmy?

Korkii

V detskej izbe každého dieťaťa asi nájdete plyšákov, drevenú stavebnicu či umelé bábiky. Avšak, čo keby ste všetky tieto hračky nahradili ekologickou 100 % prírodnou alternatívou z obnoviteľných zdrojov našej planéty? O hračkách a nábytku pre deti z korku by vám vedela porozprávať zakladateľka tejto kreatívnej idey a e-shopu Jana Troppová. Navyše, hračky z korku slúžia nielen pre zábavu, ale podporujú aj rozvoj dieťaťa počas hry. Ich ďalšími benefitmi sú ľahkosť odolnosť voči nárazom (aj samotného dieťaťa) a pre všetky mamičky potrebné TICHO.

korkii Mladí podnikatelia roka 2019! Poznáte ich firmy?

In solutions

S programovaním začal ako 12-ročný a v 15tich ako najlepší programátor vyhral letné sústredenie mládeže. Počas vysokej školy s troma ďalšími programátormi vytvoril prvý tím. Spolupracoval na niekoľkých medzinárodných IT projektoch a postupne začal budovať vlastnú firmu. Reč je o mladom podnikateľovi Jakubovi Lajmonovi, ktorý vyvinul napr. webový objednávací systém Projekt Venus, pokladničný systém na mieru Projekt Výtopňa či Projekt Hlasový asistent pre pilotov.

 insolutions Mladí podnikatelia roka 2019! Poznáte ich firmy?

Ecocapsule

No a napokon, celkovým výhercom sa stal nápad mladého architekta Tomáša Žáčka Ecocapsule. Tento mladý podnikateľ navrhol a vyrába mobilnéenergeticky nezávislé mikrodomy. Ecocapusle je poháňaná vetrom a slnkom, teda zelenými energiami. A jej využitie je vskutku všestranné! Môže sa používať ako obytná jednotka, karavan či pop-up hotel.

ecocapsule Mladí podnikatelia roka 2019! Poznáte ich firmy?

Hodnotenie