Žilinská komunitná nadácia využila 20-tisíc eur na nákup športového mobiliáru

0
74

23.1.2022 (Webnoviny.sk) – Žilinská komunitná nadácia zabezpečila za 20-tisíc eur sedem basketbalových košov a dva pingpongové stoly, ktoré pribudli v mestských častiach Hliny, Vlčince, Hájik, Zádubnie a Bytčica. Ako informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík, financie získala nadácia z fondu na podporu mimoriadnej športovej činnosti, investičných zámerov a údržbu športovej infraštruktúry v meste Žilina.

Fond sa napĺňa z nevyčerpaných mestských dotačných prostriedkov na podporu športových klubov a športových podujatí. „Financie združené vo fonde sú určené na investičné zámery, podporu mimoriadnej športovej činnosti a údržbu športovej infraštruktúry,“ priblížil správca Žilinskej komunitnej nadácie Matej Franek.

Predpokladaná výška fondu na tento účel by mala byť v tomto roku až 75-tisíc eur. „Hlavným zámerom nadácie pri podpore športu zostane aj v najbližšej budúcnosti budovanie verejne prístupnej športovej infraštruktúry. Cieľom opäť bude doplnenie basketbalových košov, futbalových bránok, volejbalových sietí, či pingpongových stolov po celom území mesta,“ dodal Franek.

Viac k témam: Investícia, Nadácia, Šport, športové pomôcky
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinská komunitná nadácia využila 20-tisíc eur na nákup športového mobiliáru © SITA Všetky práva vyhradené.