Zamestnanci domovov dôchodcov ušli v Španielsku pred koronavírusom, seniori zomierali opustení v posteliach

0
192

24.3.2020 (Webnoviny.sk) – Španielski vojaci, ktorí pomáhajú v boji s pandémiou koronavírusu, našli v domovoch pre seniorov opustených starých ľudí, v niektorých prípadoch mŕtvych v ich posteliach. Informovalo o tom ministerstvo obrany. Španielska prokuratúra už oznámila, že tieto prípady vyšetruje.

Viac o téme: Koronavírus

Španielsko patrí k európskym krajinám, ktoré nový vírus zasiahol najtvrdšie. Armáda je v rámci preventívnych opatrení zapojená do dezinfikovania zariadení pre seniorov.

“Armáda počas určitých takýchto návštev našla starších ľudí úplne opustených, niekedy dokonca mŕtvych v ich posteliach,” povedala ministerka obrany Margarita Roblesová pre televíznu stanicu Telecinco. Zamestnanci zariadenia opustili po tom, čo sa tam objavil koronavírus. Ministerka zdôraznila, že takéto zaobchádzanie so seniormi v žiadnom prípade nebudú tolerovať.

Španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa rovnako ubezpečil, že zariadenia pre seniorov sú pre vládu “absolútnou prioritou”. Zároveň prisľúbil, že ich budú “veľmi intenzívne monitorovať”.

V Španielsku pribúdajú denne stovky nových obetí koronavírusu. Ich celkový počet stúpol už na 2 299. Počet ľudí nakazených koronavírusom tam medzičasom presiahol 35 000.

Viac k témam: domov dôchodcov, Koronavírus, smrť
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanci domovov dôchodcov ušli v Španielsku pred koronavírusom, seniori zomierali opustení v posteliach © SITA Všetky práva vyhradené.