Výbuch v Bejrúte poškodil viac ako stotisíc dverí, armáda stále hľadá deväť ľudí

0
72

19.9.2020 (Webnoviny.sk) – Libanonská armáda po mohutnom augustovom výbuchu, ktorý otriasol tamojšou metropolou Bejrút, prehľadala viac ako 85-tisíc obydlí, zariadení a ďalších stavieb poškodených explóziou. “Celkovo bolo vykonaných 85 744 prieskumov,” informovala armáda.

Vojaci prehľadali celkom 60 818 bytových jednotiek, 19 115 podnikov, 1137 pamiatok, 962 reštaurácií, 82 škôl či 12 nemocníc. Počas prieskumu zaznamenali, že po výbuchu zostalo v Bejrúte takmer 550-tisíc metrov štvorcových rozbitého skla a viac ako 108-tisíc poškodených dverí. Armáda uviedla, že stále hľadá deväť ľudí – troch Libanončanov, piatich Sýrčanov a Egypťana.

Začiatkom minulého mesiaca, presne 4. augusta, otriasla Bejrútom mohutná explózia, keď vybuchlo 2750 ton dusičnanu amónneho. Výbuch spôsobený pravdepodobne neďalekým požiarom pocítili v niekoľkých častiach mesta a v okruhu niekoľkých kilometrov spôsobil rozsiahle škody.

Tie predbežne vyčíslili na 10 až 15 miliárd dolárov. Niekoľko stoviek tisíc ľudí prišlo v priebehu niekoľkých sekúnd o strechu nad hlavou. Výbuch pocítili až na Cypre vzdialenom 150 kilometrov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výbuch v Bejrúte (fotografie)

Viac k témam: Výbuch v Bejrúte
Zdroj: Webnoviny.sk – Výbuch v Bejrúte poškodil viac ako stotisíc dverí, armáda stále hľadá deväť ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.