Vodič z tragickej nehody na zastávke Zochova môže dostať aj doživotie, ak skutok prekvalifikujú (video+foto)

0
40

4.10.2022 (Webnoviny.sk) – Vodiča, ktorý spôsobil smrť piatich osôb na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova v Bratislave, by mali v utorok obviniť. V diskusnej relácii rádia Expres to povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Možná prekvalifikácia skutku

Skutok, pre ktorý sa vedie trestné stíhanie by zároveň podľa neho mohol byť prekvalifikovaný z usmrtenia na všeobecné ohrozenie.

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave

„Aj vyšetrovateľ, aj dozorujúci prokurátor uvažujú dokonca o tom, že sa skutok bude kvalifikovať spôsobom, že za ten trestný čin bude možné uložiť v rámci trestného konania aj výnimočný trest doživotia,” povedal Hamran.

Dôkazov je pomerne dosť

Orgány činné v trestnom konaní podľa neho vo veci naďalej vykonávajú dokazovanie. „Tých dôkazov je naozaj pomerne dosť,” skonštatoval policajný prezident.

Zároveň Hamran potvrdil, že dychová skúška potvrdila vodičovi 1,6 promile alkoholu. Takisto potvrdil, že sa vodič po nehode správal konfrontačne. „Uvidíme, ako to budú kolegovia dokumentovať, akým spôsobom to budú kvalifikovať,” dodal Hamran.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do zastávky Zochova v Bratislave (fotografie)

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/nehodastaromestska.mp4

Viac k témam: Prezident Policajného zboru SR, Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodič z tragickej nehody na zastávke Zochova môže dostať aj doživotie, ak skutok prekvalifikujú (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.