Vláda a premiér podľa Hlasu úplne zlyhali, Matovič namiesto priznania chyby hodil vinu na vedcov

0
226

22.2.2021 (Webnoviny.sk) – Namiesto toho, aby sa premiér Igor Matovič (OĽaNO) pozrel pravde do očí a priznal, že kvôli chybám jeho vlády na Slovensku zbytočne umierajú ľudia, hodil celú vinu na vedcov, ktorých radami sa vraj SR už deväť týždňov riadi. Strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) to uviedla v tlačovej správe, ktorú poslala jej hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Tak aby bolo zrejmé – neriadime. Vedci žiadali tvrdý lockdown pred Vianocami – odmietol ho premiér, pretože sa podľa vlastných slov bál tlačovky SaS. Naopak, v januári vedci varovali pred ďalším plošným testovaním – a mali sme ho, pretože ho v rámci svojej posadnutosti antigénovými testami presadil samotný Igor Matovič,“ priblížila Patrícia Medveď Macíková.

Viac o téme: Koronavírus

Ak majú podľa Hlas-SD prestať zbytočne umierať ľudia, musí vláda bezodkladne podať demisiu a krajinu majú do predčasných volieb riadiť odborníci. Vláda a premiér definitívne zlyhali.

Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii predstavil rozhodnutie zorganizovať v utorok 23. februára okrúhly stôl s vedcami a odborníkmi a porozprávať sa o tom, ako ďalej postupovať. Dodal, že počty pacientov s ochorením COVID-19 a s podozrením naň v nemocniciach neustále rastú.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda a premiér podľa Hlasu úplne zlyhali, Matovič namiesto priznania chyby hodil vinu na vedcov © SITA Všetky práva vyhradené.