Video: Mexiko povolalo svojho veľvyslanca z Argentíny, v kníhkupectve chcel ukradnúť knihu

0
119

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Bizarný medzinárodný škandál sa podarilo vyrobiť mexickému veľvyslancovi v Argentíne. Napriek tomu, že z titulu svojho povolania na to určite nie je odkázaný, pokúšal sa z kníhkupectva v centre argentínskej metropoly Buenos Aires ukradnúť knihu.

Na záberoch z bezpečnostných kamier, ktoré sa medzičasom stali hitom na sociálnych sieťach, je vidno, ako postarší prešedivelý pán v slušivom obleku vstupuje do kníhkupectva, vyberie z regálu knihu, zastrčí su ju do novín, ktoré drží v ruke, tie si dá následne do tašky a z kníhkupectva sa pokúsi nepozorovane odísť.

Jeho správanie sa však upútalo pozornosť strážnika, ktorý ho chytil a priviedol naspäť do obchodu. Na ďalších záberoch potom vidno, ako starší pán potupne vyberá z tašky kradnutú knihu a ukazuje doklady.

Mexická vláda zareagovala okamžite a veľvyslanca Óscara Valera Recia Becerru povolala z Argentíny domov na konzultácie. Čaká ho vyšetrovanie pred štátnou etickou komisiou a minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard mu už vopred odkázal, že v Mexiku sa “pri nečestnosti uplatňuje princíp nulovej tolerancie”.

Viac k témam: kniha, krádež, veľvyslanec
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Mexiko povolalo svojho veľvyslanca z Argentíny, v kníhkupectve chcel ukradnúť knihu © SITA Všetky práva vyhradené.