Úrad vlády zverejnil zoznam kandidátov na pozíciu predsedu úradu na ochranu osobných údajov

0
72

21.1.2022 (Webnoviny.sk) – Na pozíciu predsedu Úradu na ochranu osobných údajov SR sa prihlásilo šesť kandidátov. Úrad vlády zverejnil zoznam kandidátov spolu s ich životopismi a projektmi v oblasti Koncepcie rozvoja ochrany osobných údajov v Slovenskej republike.

Na pozíciu sa prihlásili Mariana Bieliková, Andrej Horský, Juraj Mičura, Zuzana Sklenárová, Tony Tesla a Martin Zlocha. Verejné výberové konanie sa uskutoční 4. februára a bude ho možné sledovať online. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky bol zriadený 1. septembra 2002. Úrad je dozorným orgánom, ktorý dohliada na dodržiavanie zákonov Slovenskej republiky a právne záväzných aktov medzinárodného práva v oblasti ochrany osobných údajov fyzických osôb. Svojou činnosťou sa podieľa na ochrane základných práv a slobôd fyzických osôb pri spracúvaní ich osobných údajov garantovaných Ústavou Slovenskej republiky.

Predsedu Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky volí a odvoláva Národná rada Slovenskej republiky na návrh vlády Slovenskej republiky. Funkčné obdobie predsedu úradu je päť rokov.

Viac k témam: Kandidáti, Listina základných práv a slobôd, Projekt, Výberové konanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Úrad vlády zverejnil zoznam kandidátov na pozíciu predsedu úradu na ochranu osobných údajov © SITA Všetky práva vyhradené.