Úrad inšpekčnej služby chce vypočuť svedkov v kauzách Očistec a Judáš, jedného už zadržala

0
89

20.7.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad inšpekčnej služby rezortu vnútra zadržal Csabu D. zo zločineckej skupiny takáčovci. Ako ďalej informuje portál televízie Joj noviny.sk, po ďalších svedkoch v medializovaných kauzách príslušníci inšpekcie pátrajú. Všetci majú podľa portálu vypovedať v súvislosti s kauzami Očistec a Judáš.

Podľa TV Joj mala inšpekcia v úmysle zadržať aj Petra Petrova s prezývkou Tiger a Mateja Zemana prezývaného Zemák. „Zeman, ktorý patril do skupiny takáčovcov, je v zahraničí. O aktuálnom mieste druhého svedka zrejme nevedia,” uvádza portál noviny.sk s tým, že pri týchto osobách majú vyšetrovatelia podozrenia, že ich svedecké výpovede mohli byť zmanipulované vyšetrovateľmi v prípade Očistec či Judáš.

Portál pripomína, že Úrad inšpekčnej služby sa snaží preveriť podozrenia vyplývajúce aj zo správy Slovenskej informačnej služby, ktorá upozornila na možné manipulácie svedeckých výpovedí v najsledovanejších kauzách stíhaných top funkcionárov bezpečnostných zložiek štátu.

„Zeman je jeden zo svedkov v prípade obžalovaného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Petrov je svedkom napríklad v Judášovi, kde aktuálne čelí obžalobe exriaditeľ kontrarozviedky SIS Vladimír Pčolinský, pred tým aj námestník SIS Boris Beňa,” dodali noviny.sk.

Viac k témam: akcia “Judáš”, akcia “Očistec”, takáčovci
Zdroj: Webnoviny.sk – Úrad inšpekčnej služby chce vypočuť svedkov v kauzách Očistec a Judáš, jedného už zadržala © SITA Všetky práva vyhradené.