Trump pohrozil vetovaním zákona o balíku pomoci. Nepáči sa mu, že peniaze dostanú aj iné štáty

0
63

23.12.2020 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump naznačil, že by mohol nepodpísať balík pomoci ekonomike počas pandémie koronavírus v sume 892 miliárd dolárov, ktorý schválil americký Kongres. Prezident USA vo videu na Twitteri uviedol, že návrh zákona o balíku pomoci poskytuje príliš veľa peňazí iným krajinám a málo pre amerických občanov. Informuje o tom portál news.sky.com.

Podľa Trumpa balík pomoci prideľuje peniaze pre “členov rodín ilegálnych cudzincov”. Šéf Bieleho domu vyhlásil, že balík sa pripravil po tom, ako demokrati v lete “tvrdo zablokovali” legislatívu o pomoci počas pandémie koronavírusu “v snahe podporiť svoju extrémne ľavicovú agendu”.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Senát schválil výdavky na zmiernenie vplyvu pandémie pomerom hlasov 92 : 6 a v Snemovni reprezentantov ho odsúhlasilo 359 zákonodarcov a len 53 bolo proti. Takýto počet hlasov za balík by bol dostatočný na prelomenie prípadného veta zo strany prezidenta Trumpa.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, finančná pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump pohrozil vetovaním zákona o balíku pomoci. Nepáči sa mu, že peniaze dostanú aj iné štáty © SITA Všetky práva vyhradené.