Tajfún Hagibis môže priniesť prívalové dažde i záplavy, hrozí aj zrušenie spojov

0
207

10.10.2019 (Webnoviny.sk) – Japonská meteorologická agentúra varuje pred prívalovými lejakmi, ktoré by do centrálneho Japonska mohol cez víkend priniesť silný blížiaci sa tajfún Hagibis. Ten by mal zasiahnuť pevninu medzi sobotou a nedeľou.

Preventívne opatrenia

Meteorológovia vyzvali ľudí, aby prijali preventívne opatrenia a vyhli sa tak možnému život ohrozujúcemu nebezpečenstvu.

Prívalové lejaky môžu na tichomorskom pobreží centrálneho Japonska začať už v piatok, pričom vysoké vlny a prílivy môžu spôsobiť záplavy.

Zrušené spoje

Tajfún Hagibis vo štvrtok ráno sprevádzal vietor s rýchlosťou 270 kilometrov za hodinu. Očakáva sa, že zoslabne v chladnejších vodách, keď sa priblíži k ostrovu Honšu.

Aerolínie a železnice v súvislosti s tajfúnom očakávajú zrušené spoje. Organizátori majstrovstiev sveta v ragby, ktoré sa v súčasnosti konajú v Japonsku, zase z bezpečnostných dôvodov zrušili dva zápasy naplánované na sobotu.

Japonsko pravidelne zasahujú tichomorské búrky. Tajfún Faxai v septembri spôsobil v prefektúre Čiba pri Tokiu masívne výpadky prúdu. Tajfún Jebi zase vlani zaplavil terminál a runway na medzinárodnom letisku Kansai.

Viac k témam: tajfún, tajfún Hagibis
Zdroj: Webnoviny.sk – Tajfún Hagibis môže priniesť prívalové dažde i záplavy, hrozí aj zrušenie spojov © SITA Všetky práva vyhradené.