Súd vytýčil ďalší termín pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka na začiatok apríla

0
175

26.3.2020 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd vytýčil ďalší termín pojednávania s obžalovaným Miroslavom Marčekom, ktorý figuruje v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, na 6.apríla.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, na pojednávanie bude z karanténnych dôvodov obmedzený prístup verejnosti a médií. Z pojednávania však bude umožnený pre vybrané médiá zvukový prenos.

Pôvodný termín zrušili

„Verejnosť je povinná pri vstupe do budovy Špecializovaného trestného súdu podrobiť sa bezpečnostnej kontrole vykonávanej príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže a dodržiavať všetky nariadené hygienické opatrenia,” povedala Kudjáková.

Pojednávanie s Miroslavom Marčekom bolo pôvodne naplánované na 17. marca, súd ho však pre aktuálnu situáciu spojenú so šírením koronavírusu zrušil.

Miroslav Marček sa na predošlých súdnych pojednávaniach priznal k tomu, že zastrelil Kuciaka, jeho partnerku Martinu Kušnírovú a tiež podnikateľa Petra Molnára.

Z tohto dôvodu bol vyčlenený na samostatné konanie, pričom súd má rozhodovať len o výške jeho trestu. Pojednávanie so zvyškom obžalovaných vrátane podnikateľa Mariana Kočnera ja zatiaľ naplánované na 15. apríla.

Andruskó sa priznal

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta.

Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana Kočnera. Účasť na vražde už predtým priznal Zoltán Andruskó.

Po dohode o vine a treste s prokurátorom mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Viac k témam: vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd vytýčil ďalší termín pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka na začiatok apríla © SITA Všetky práva vyhradené.