Súd rozhoduje o väzbe pre troch obvinených z vraždy Kuciaka

0
406

13.11.2019 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku od 12:30 rozhoduje o ďalšej väzbe pre trojicu obvinenú v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

Kočnera sa konanie netýka

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v tomto prípade obžalobu na Tomáša Sz., Miroslava M., Alenu Zs. Tiež na podnikateľa Mariana K., ktorý je momentálne tiež stíhaný väzobne, ale pre kauzu údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur.  Z tohoto dôvodu sa ho stredajšie konanie pred súdom netýka.

Obvinených pred súd predviedli eskorty kukláčov za sprísnených bezpečnostných podmienok. Ďalší pôvodne obvinený Zoltán A. bol vyčlenený na samostatné konanie a v prípade vystupuje ako svedok. S prokurátorom už uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú ešte musí odobriť súd.

Vražda podnikateľa Molnára

V obžalobe proti štvorici je zahrnutých šesť skutkov, vrátane vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej a tiež vraždy kollárovského podnikateľa Petra Molnára z roku 2016. V prípade uznania viny hrozí obvineným trest 25 rokov alebo doživotie.

Jána Kuciaka a jeho partnerku zastrelili vo februári 2018 v ich dome v obci Veľká Mača pri Galante. Kuciak pracoval pre portál Aktuality.sk a zaoberal sa ja kauzami spojenými s Marianom K.

Viac k témam: vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhoduje o väzbe pre troch obvinených z vraždy Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.