Strana Za ľudí má o ďalšieho člena menej. Trpezlivosť došla aj Letanovskej

0
114

8.5.2021 (Webnoviny.sk) – Andrea Letanovská vystúpila z vládnej strany Za ľudí. Informovala o tom vo svojom profile na sociálnej sieti. Odôvodnila to tým, že predsedníčka strany Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany Andreja Kisku.

Remišovej vyčíta viac vecí

V celom jej pôsobení bolo podľa Letanovskej mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva Za ľudí.

Remišovej tiež vyčíta to, ako „vlažne”, neskoro a nútene sa zastala ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) po útokoch zo strany opozície či koaličných partnerov. Letanovská to označila za poslednú kvapku v jej pohári.

Nenaplnené predstavy o slušnej vláde

Podľa poslankyne sa nenaplnili predstavy o vláde slušných odborníkov, ktorí si dokážu získať a udržať dôveru svojich voličov aj po voľbách.

„Dôvera vo vládu, v politikov a v štátne inštitúcie je najnižšia za veľmi dlhé obdobie. Krajina sa zmieta v pandémii a navyše je ešte konfrontovaná opakovanými konfliktmi vo vnútri koalície. Zmierenie, kultivácia politickej diskusie, reformy a modernizácia krajiny sú v nedohľadne,” priblížila.

Letanovská doplnila, že strana Za ľudí mala byť silným reprezentantom slušnosti, odbornosti a kultivovanej politiky, čo sa však napokon podľa jej slov nestalo.

Zdroj: Webnoviny.sk – Strana Za ľudí má o ďalšieho člena menej. Trpezlivosť došla aj Letanovskej © SITA Všetky práva vyhradené.