Slováci môžu do Čiernej Hory cestovať bez obmedzení, nie je potrebný test ani karanténa

0
177

22.6.2020 (Webnoviny.sk) – Slováci môžu cestovať do Čiernej Hory bez obmedzení. Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí (MZV) na svojej webovej stránke. Nie je tak potrebné preukázať sa negatívnym testom na Covid-19, ani absolvovať domácu či štátnu karanténu.

Od 18. júna boli však opäť zavedené niektoré opatrenia, ako je povinnosť nosenia rúška v zatvorených verejných priestoroch.

Odporúčajú trasu cez Chorvátsko

Zastupiteľský úrad Slovenska v Podgorici odporúča pri cestovaní do Čiernej Hory osobnou dopravou využiť trasu cez Chorvátsko, ktoré je taktiež zaradené na zozname krajín so vstupom do Čiernej Hory bez obmedzenia. „Všetky hraničné priechody s Chorvátskom sú otvorené,“ informuje MZV.

Hraničné priechody s Bosnou a Hercegovinou sú otvorené s výnimkou hraničných priechodov Šćepan Polje a Meteljka, kde v súčasnosti nie je možný vstup pre osobnú dopravu.

Cestovanie v krajine bez obmedzení

Taktiež hraničný priechod Vraćenovići – Deleuša zostáva zatvorený pre výstavbu cestnej infraštruktúry. Hraničné priechody s Kosovom a Albánskom sú otvorené.

V rámci krajiny sa cestuje bez obmedzení. Pri využívaní verejnej dopravy platí povinnosť nosiť rúško. Pri návrate na Slovensko z Čiernej Hory je prechod cez hranice možný aj bez potreby predloženia negatívneho testu na Covid-19, ako aj bez povinnosti absolvovať domácu izoláciu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci môžu do Čiernej Hory cestovať bez obmedzení, nie je potrebný test ani karanténa © SITA Všetky práva vyhradené.