Šéf vojenských „tajných“ získal svoj majetok legálne, vyhlásil Gajdoš po bezpečnostnom výbore

0
139

12.9.2019 (Webnoviny.sk) – Pri preverovaní nadobudnutia a financovania majetku šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara neboli zistené žiadne porušenia. Novinárom to povedal po Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva minister obrany Peter Gajdoš.

Neboli zistené porušenia

„Prezident Policajného zboru pán generál Milan Lučanský v stredu informoval Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky, že neboli zistené porušenia,” dodal.

Predseda výboru Eduard Heger (OĽaNO) novinárom uviedol, že polícia pri skúmaní dospela k pozitívnym záverom. „Tie závery sme nevideli, ale budeme sa na ne pýtať, aby sme videli, k čomu sa dopátrali,” dodal s tým, že pre opozíciu sa tento prípad nekončí a bude chcieť stanovisko Policajného prezídia. „Ide nám o dobrú povesť Vojenského spravodajstva,” dodal.

Údajne vlastní desiatky nehnuteľností

Hnutie OĽaNO vyzvalo začiatkom septembra šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara, aby sa vzdal svojej funkcie. Dôvodom je medializovaná výstavba v Národnom parku Nízke Tatry, ale aj to, že podľa poslanca NR SR za OĽaNO Jaroslava Naďa má Balciar 23 nehnuteľností.

„Niektoré kúpil od černákovcov a 12 apartmánov dostal od otca, ktorý ich kúpil od bývalého investičného manažéra Penty,” uviedol začiatkom septembra Naď.

Viac k témam: Vojenské spravodajstvo (VS)
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf vojenských „tajných“ získal svoj majetok legálne, vyhlásil Gajdoš po bezpečnostnom výbore © SITA Všetky práva vyhradené.