Repatrianti v Gabčíkove sa už nemusia obávať o internet, k dispozícii majú dátové SIM karty

0
198

20.4.2020 (Webnoviny.sk) – Repatrianti umiestnení v karanténnom centre v Gabčíkove už nemajú problém s internetovým pripojením. Práve zabezpečenie spojenia s rodinami a svetom prostredníctvom internetu bola najčastejšia požiadavka ubytovaných v prvých týždňoch fungovania tohto zariadenia.

Angažovaný župan

Ako agentúru SITA informoval veliteľ centra Zoltán Tánczos, problém vyriešil jeden z mobilných operátorov dátovými SIM kartami.

Viac o téme: Koronavírus 

Karty s predplateným balíkom dát si môžu ubytovaní zabezpečiť cez call centrum, ktoré v zariadení funguje.

„Každý, kto chce, môže surfovať, koľko chce,“ povedal Tánczos s tým, že pri riešení tejto záležitosti sa angažoval predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Povinná karanténa

Karanténne centrum v Gabčíkove zriadila sekcia krízového riadenia ministerstva vnútra spolu s Asociáciou samaritánov SR ešte v polovici marca. Postupne na Slovensku pribúdali ďalšie takéto zariadenia.

V rámci opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu je povinný ísť do 14-dňovej karantény každý, kto sa vracia na Slovensko zo zahraničia. O chod zariadenia sa starajú hasiči v spolupráci so samaritánmi.

Vysporiadať sa musia aj s jednotlivcami, ktorí nechcú rešpektovať zásady bezpečnej karantény. Naposledy museli policajti riešiť takýto prípad v sobotu, keď sa 39-ročný Prešovčan snažil utiecť zo zariadenia.

Viac k témam: internet, karanténa, Koronavírus, repatrianti
Zdroj: Webnoviny.sk – Repatrianti v Gabčíkove sa už nemusia obávať o internet, k dispozícii majú dátové SIM karty © SITA Všetky práva vyhradené.