Raši podal podnet na Remišovú, nezverejňuje objednávky ani faktúry a na ministerstve mal pribudnúť luxusný nábytok

0
35

13.3.2023 (SITA.sk) – Strana Hlas – sociálna demokracia podáva podnet na Veroniku Remišovú (Za ľudí) za porušovanie infozákona. Podľa poslanca Národnej rady (NR) SR a podpredsedu Hlasu-SD Richarda Rašiho ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie už niekoľko mesiacov nezverejňuje vystavené objednávky ani uhradené faktúry svojho rezortu. V tlačovej práve o tom informovala strana Hlas-SD.

Nákup luxusného nábytku

Na porušovanie infozákona, ktorý každej inštitúcii pracujúcej s verejnými zdrojmi prikazuje zverejňovať vystavené objednávky do 10 dní a uhradené faktúry do tridsiatich dní, poukázal 9. marca Rašiho asistent Martin Dorčák.

„V noci z piatka na sobotu 11. marca na stránke MIRII SR objavil súbor s vystavenými objednávkami, uhradené faktúry však neboli zverejnené ani v pondelok 13. marca o 9:00,” píše sa v tlačovej správe. Dorčák uviedol, že na Remišovú podali podnet na okresný úrad na apelujú na ministerku, aby zabezpečila nápravu.

„Keďže rezort pani Remišovej nakupuje luxusný nábytok za desaťtisíce eur, verejná kontrola je mimoriadne potrebná,“ dodal.

Remišová sa bráni

Dorčák pred niekoľkými dňami uviedol, že Remišová na ministerstvo kúpila ručne vyrezávaný nemecký konferenčný stôl za 14-tisíc eur, a tiež taliansku koženú sedačku za viac než 8-tisíc eur. Informácie vyplývajú zo zmlúv zverejnených v centrálnom registri.

Dorčák tiež podotkol, že rezort investícií sídli v budove, kde desaťročný prenájom stojí štát 40 miliónov eur. Remišová sa bránila, že nejde o dizajnový nábytok, situáciu plánovala preveriť.

Viac k témam: Infozákon, Ministerka investícií, podnet, Predseda strany Za ľudí
Zdroj: SITA.sk – Raši podal podnet na Remišovú, nezverejňuje objednávky ani faktúry a na ministerstve mal pribudnúť luxusný nábytok © SITA Všetky práva vyhradené.