Prezidentka Čaputová povýšila šesť príslušníkov armády, preukázali odvahu aj odborné schopnosti (foto)

0
60

16.3.2023 (SITA.sk) – Povýšenie do generálskej hodnosti odráža vysoký stupeň profesionálnych aj ľudských kvalít. Povedala v štvrtok počas slávnostného príhovoru prezidentka Zuzana Čaputová šiestim novo povýšeným generálom pri príležitosti ich vymenovania a povýšenia.

Počas doterajšieho pôsobenia noví generáli podľa hlavy štátu už nespočetnekrát mali možnosť preukázať odvahu, rozhodnosť a odborné schopnosti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Vaše povýšenie do generálskych hodností je teda osvedčením vašich schopností i ocenením doteraz vynaloženého úsilia,“ uviedla ďalej Čaputová.

Vysoké hodnosti získavajú podľa nej v čase, keď význam ozbrojených síl vnímame s oveľa väčšou vážnosťou ako doteraz, keď priame ohrozenie krajiny a jej bezpečnosti nemusí byť len hypotetickým nebezpečenstvom, ale môže sa stať zo dňa na deň realitou.

Povýšení na generálmajora boli v štvrtok Róbert Kleštinec a Martin Michalko, hodnosť brigádneho generála dostali Marek Banas, Jaroslav Krám, Jozef Ševčík a Róbert Kecső.

Viac k témam: generálmajor, Prezidentka SR, slovenská armáda, Vymenovanie do funkcie
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová povýšila šesť príslušníkov armády, preukázali odvahu aj odborné schopnosti (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.