Premiér Matovič bude čeliť návrhu na odvolanie, Kollár oznámil termín mimoriadnej schôdze

0
243

22.7.2020 (Webnoviny.sk) – Mimoriadne zasadnutie pre návrh na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO) sa uskutoční vo štvrtok.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) povedal, že spoločný návrh klubov poslancov strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a poslancov vznikajúcej strany Petra Pellegriniho Hlas – sociálna demokracia ešte nevidel. Podnetom na odvolanie premiéra je kauza jeho diplomovej práce.

Viac o téme: Matovičova diplomová práca

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky boli podľa harmonogramu schôdzí v prvý letný mesiac v parlamente dva rokovacie týždne, a to od 7. do 17. júla 2020.

Ministri sa na riadnom rokovaní vlády opäť stretnú 12. augusta. „Prestávka v rokovaniach je naplánovaná od 22. júla do 11. augusta 2020. Vláda je však pripravená kedykoľvek zasadnúť v prípade, ak si to vyžiada situácia,“ informoval agentúru SITA tlačový odbor Úradu vlády Slovenskej republiky.

Viac k témam: Matovičova diplomová práca, predseda Národnej rady SR (NR SR), premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Matovič bude čeliť návrhu na odvolanie, Kollár oznámil termín mimoriadnej schôdze © SITA Všetky práva vyhradené.