Pred voľbami si skontrolujte platnosť občianskeho preukazu, upozorňuje ministerstvo vnútra

0
92

25.1.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo vnútra SR v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami upozorňuje občanov, aby si skontrolovali platnosť svojich občianskych preukazov. Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor rezortu, občan môže hlasovať výlučne s platným občianskym preukazom.

Hlasovať s cestovným pasom totiž nie je možné ani v prípade, ak si volič zabudne priniesť občiansky preukaz.

„Pokiaľ si práve vybavujete nový občiansky preukaz, Ministerstvo vnútra SR vyvinie maximálne úsilie, aby boli podané žiadosti o vydanie občianskeho preukazu v čo najkratšom čase spracované a vyhotovené doklady vydané žiadateľom. Ak však nastane situácia, že občan nebude mať občiansky preukaz, napríklad z dôvodu straty alebo odcudzenia v deň konania volieb, môže sa vo volebnej miestnosti preukázať žiadosťou o jeho vydanie, prípadne potvrdením o občianskom preukaze tak, aby ani v týchto prípadoch nebola znemožnená jeho účasť na hlasovaní vo voľbách,“ objasnil rezort vnútra.

Parlamentné voľby sa uskutočnia v sobotu 29. februára. Volebné miestnosti budú otvorené od 7:00 do 22:00. Vo voľbách kandiduje 25 politických strán. Hlasovať môže každý občan Slovenskej republiky, ktorý v deň konania volieb dovŕšil vek 18 rokov.

Viac k témam: občiansky preukaz, Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Pred voľbami si skontrolujte platnosť občianskeho preukazu, upozorňuje ministerstvo vnútra © SITA Všetky práva vyhradené.