Polícia vyšetruje výbuch v Skalici ako trestný čin všeobecného ohrozenia, na miesto vyslala aj posttraumatický tím

0
72

21.1.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia vyšetruje štvrtkový výbuch propán-butánových fliaš v pojazdnom bufete v centre Skalice ako trestný čin všeobecného ohrozenia.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová, celkovú škodu si majitelia poškodených vozidiel a jednej z budov vyčíslili predbežne na 60-tisíc eur.

K výbuchu dvoch propán-butánových fliaš došlo vo štvrtok okolo obeda. V dôsledku výbuchu boli podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru posádkami záchranárov prevezené do nemocnice dve osoby. Poškodené boli aj okolité budovy a horieť začalo vedľa stojace auto. Zasahujúci hasiči našli vo vozidle ďalšie dve nevybuchnuté propán-butánové fľaše, ktoré preniesli do bezpečnej vzdialenosti.

Polícia okrem kriminalistického výjazdu vyslala na miesto udalosti aj špeciálny posttraumatický tím, ktorý bol pripravený pomôcť zvládnuť celú situáciu zasiahnutým obetiam.

Viac k témam: Trestný čin, Výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia vyšetruje výbuch v Skalici ako trestný čin všeobecného ohrozenia, na miesto vyslala aj posttraumatický tím © SITA Všetky práva vyhradené.