Počet nehôd na cestách Trenčianskeho kraja v roku 2021 klesol, zomrelo pri nich 20 ľudí

0
74

13.1.2022 (Webnoviny.sk) – Nehodovosť na cestách Trenčianskeho kraja v minulom roku mierne klesla. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, polícia zaevidovala o 17 dopravných nehôd menej ako v roku 2020.

Pri celkovom počte 1 073 dopravných nehôd vyhaslo 20 ľudských životov, 58 osôb sa ťažko zranilo a ďalších 394 utrpelo ľahké zranenia.

Alkohol úradoval hlavne cez víkend

Bez smrteľných nehôd zostali vlani okresy Považská Bystrica a Myjava. „Pri dopravných nehodách zomreli siedmi vodiči osobných automobilov, dvaja spolujazdci v osobnom aute, traja motocyklisti, dvaja cyklisti a šesť chodcov,” priblížila skladbu obetí dopravných nehôd Kuzmová.

Pri 145 dopravných nehodách boli ich vinníci pod vplyvom alkoholu, najčastejšie sa s týmito prípadmi stretávali policajti počas víkendov.

„V sobotu asistoval alkohol pri dopravných nehodách v 34 prípadoch a v nedeľu v 29 prípadoch,” konkretizovala Kuzmová.

Druhou príčinou bola rýchlosť

Pri nehodách s podielom alkoholu boli tri osoby usmrtené, štyri sa ťažko zranili a 52 ľudí bolo ľahko zranených.

Policajné štatistiky uvádzajú aj rozbor príčin dopravných nehôd. „Na 497 dopravných nehodách sa podieľalo porušenie povinnosti vodiča, čo je viac ako 46-percentný podiel zo všetkých dopravných nehôd. Nepovolená rýchlosť bola príčinou 176 dopravných nehôd, ďalšími podstatnými príčinami sú nesprávne otáčanie či cúvanie, nesprávna jazda cez križovatku a nesprávny spôsob jazdy,” dodala Kuzmová.

Viac k témam: Dopravné nehody, nehodovosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet nehôd na cestách Trenčianskeho kraja v roku 2021 klesol, zomrelo pri nich 20 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.