Od vraždy dvoch policajtov na košickom sídlisku Dargovských hrdinov uplynulo 25 rokov

0
173

20.1.2020 (Webnoviny.sk) – Presne 25 rokov v pondelok uplynulo od brutálnej vraždy dvoch policajtov, ktorí prišli o život počas služby na košickom sídlisku Dargovských hrdinov.

Počas preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na odhaľovanie bytových krádeží ich zavraždili dvaja Bielorusi. Kolegovia si ich v pondelok uctili pietnou spomienkou.

Ako informovala košická krajská polícia, dvaja košickí kriminalisti, 27-ročný Ľubomír Palacký a 26-ročný Ladislav Nistor, kontrolovali na Adlerovej ulici dvoch podozrivých mužov.

Po výzve na predloženie dokladov jeden z nich vytiahol zbraň a šesťkrát strelil do Ľubomíra Palackého, ktorý bol na mieste mŕtvy. Ladislav Nistor sa snažil zabrániť útoku, páchateľ ho strelil do brucha a následne ho usmrtil ranou do tyla.

Ako informovala polícia, oboch minister vnútra povýšil do hodnosti inšpektorov in memoriam. Jedného z Bielorusov súd odsúdil na 12 rokov väzenia, druhého na 24 rokov, ktoré si odpykali na Slovensku a následne ich deportovali.

Viac k témam: policajti, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Od vraždy dvoch policajtov na košickom sídlisku Dargovských hrdinov uplynulo 25 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.