Obvineného Petrova v kauze Vata prepustili po výsluchu zo zadržania, stíhaný je i naďalej

0
115

4.12.2021 (Webnoviny.sk) – Obvineného Petra Petrova v kauze Vata vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby po výsluchu prepustil zo zadržania. Ako ďalej informovala televízia Joj na svojom portáli noviny.sk, výsluch obvineného svedka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) trval takmer do 22:00.

Úrad inšpekčnej služby vedie voči Petrovovi stíhanie pre prípad sporných svedeckých výpovedí svedkov NAKA a tímu Očistec.

Televízia Joj má informácie, že Petrova vyšetrovateľ inšpekcie po výsluchu prepustili bez vznesenia obvinenia. Vypovedať mal k vyšetrovaniu trestnej veci krátenia poistného z roku 2016, ku ktorému sa už skôr priznal. Obvinený je naďalej stíhaný v kauze Vata pre umelé zvyšovanie cien pri verejných obstarávaniach hasičskej techniky, uniforiem, vybavenia hasičských áut a iných nákupoch pre ministerstvo vnútra a ústredie práce.

Petrov bol najprv v piatok 3. decembra prepustený a následne zadržaný Úradom inšpekčnej služby. Po augustovom zadržaní vyšetrovateľmi NAKA strávil vo väzení takmer štyri mesiace.

Viac k témam: Akcia “Vata”, Výsluch
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvineného Petrova v kauze Vata prepustili po výsluchu zo zadržania, stíhaný je i naďalej © SITA Všetky práva vyhradené.