Ministerstvo nebude reagovať na nepotvrdené informácie o Jankovskej a odmieta pokusy o svoju diskreditáciu

0
215

26.8.2019 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo spravodlivosti nebude reagovať na nepotvrdené informácie o štátnej tajomníčke rezortu Monike Jankovskej a odmieta pokusy o svoju škandalizáciu a diskreditáciu. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa rezortu Zuzana Drobová.

Ministerstvo spravodlivosti SR si ctí prezumpciu neviny a plne dôveruje orgánom činným v trestnom konaní. Preto bude naďalej pokračovať v realizácii opatrení na zvýšenie dôvery v spravodlivosť,“ priblížila Drobová.

Vyvodenie politickej alebo osobnej zodpovednosti a zotrvanie na pozícii je v súčasnosti podľa rezortu spravodlivosti na rozhodnutí štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej, respektíve jej nominujúcej strany.

V prípade, že príslušné orgány činné v trestnom konaní potvrdia akékoľvek väzby štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej s Marianom K., minister spravodlivosti Gábor Gál už v sobotu informoval, že podá okamžite návrh na jej odvolanie,“ dodala hovorkyňa rezortu.

Viac o téme: Kočnerova Threema

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo nebude reagovať na nepotvrdené informácie o Jankovskej a odmieta pokusy o svoju diskreditáciu © SITA Všetky práva vyhradené.