Medzinárodný maratón mieru ovplyvní dopravu v Košiciach, linkám MHD upravia trasy

0
234

3.10.2019 (Webnoviny.sk) – Cestujúcu verejnosť čakajú cez víkend v Košiciach zmeny v doprave v súvislosti s konaním Medzinárodného maratónu mieru (MMM). V tlačovej správe o tom informovala Vladimíra Petrušová z Dopravného podniku mesta Košice.

V sobotu 5. októbra sa v čase od 18:30 do 20:00 hod na Námestí Maratónu mieru uskutoční otvárací ceremoniál 96. ročníka Medzinárodného maratónu mieru. Počas tejto udalosti bude pre dopravu uzatvorené celé námestie.

Upravené trasy električiek

Linka 2 bude premávať na upravenej trase zo Staničného námestia cez Námestie osloboditeľov, Hlavná pošta na Amfiteáter. Linka 4 bude taktiež premávať na upravenej trase Barca, Socha Jána Pavla II., Námestie osloboditeľov, Hlavná pošta na Amfiteáter.

Ďalšou linkou, ktorá bude premávať po upravenej trase je linka 6, ktorá bude premávať od Staničného námestia cez SOŠ automobilová, Terasa do Botanickej záhrady.

Linka 9 bude premávať na skrátenej trase od zastávky Nad jazerom cez Alejovú, Terasu na Amfiteáter a linka R3 bude premávať na upravenej trase ako linka R4 zo vstupného areálu USS cez Terasu do Botanickej záhrady.

Mimoriadna kyvadlová električková linka X2 zabezpečí prepravu cestujúcich po Komenského ulici. Zastávka Námestie Maratónu mieru bude pre linku X2 na mimoriadnom stanovišti na Komenského ulici, pri priemyselnej škole strojníckej. V smere na Havlíčkovú bude zabezpečená preprava obojsmernou električkou len po jednej koľaji.

Odklonené autobusy

Linky 17 a 19 v smere na Luník VIII respektíve Sídlisko KVP budú premávať s odklonom cez ulice Gorkého, Slovenskej jednoty, Komenského a Strojárenskú.

V odklonenom úseku zastavia na zastávkach Mlynská bašta na Gorkého ulici, Bocatiova na električkovej zastávke a Námestie Maratónu mieru na začiatku Strojárenskej ulice.

Linka 22 v smere na Baňu Bankov bude premávať po Národnej triede a následne odklonom cez ulice Slovenskej jednoty, Komenského a Strojárenskú. V odklonovom úseku zastaví na zastávkach Bocatiova na električkovej zastávke a Námestie Maratónu mieru na začiatku Strojárenskej ulice.

Linka 36 v smere na Sídlisko KVP premáva po Národnej triede, následne odklonom cez ulice Slovenskej jednoty, Komenského a Strojárenskú. V odklonovom úseku zastaví na zastávkach Bocatiova na električkovej zastávke a Námestí Maratónu mieru na začiatku Strojárenskej ulice.

Zastávky mimo prevádzky

Mimoriadna autobusová linka X9 zabezpečí v 10-minútovom intervale spojenie od Amfiteátra na Námestie Maratónu mieru, a späť. Táto náhrada za električky bude premávať na okružnej trase Amfiteáter, Radnica Starého mesta, Námestie Maratónu mieru, Bocatiova električková zastávka, Námestie Maratónu mieru, Radnica Starého mesta električková zastávka na Amfiteáter.

Na zastávke Amfiteáter bude zabezpečený prestup medzi električkami a autobusmi, spoje sa budú čakať. Počas otváracieho ceremoniálu budú na Námestí Maratónu mieru bežné električkové zastávky a autobusová zastávka smer Radnica Starého mesta bude dočasne mimo prevádzky.

V nedeľu počas konania Maratónu od 6:30 do 15:30 električková linka 2 premávať nebude. Električková linka R2 a autobusové linky 26, 28, 34, RA budú premávať bez zmeny.

Do U.S. Steel bude vypravený mimoriadny autobusový spoj RA s odchodom zo zastávky Staničné námestie o 13:10. „Odporúčame cestujúcim, aby sa o trase a čase odchodu svojho spoja informovali na info linke DPMK alebo emailom,“ dodala Petrušová.

Viac k témam: dopravné obmedzenia, maratón, MMM Medzinárodný maratóm mieru v Košiciach
Zdroj: Webnoviny.sk – Medzinárodný maratón mieru ovplyvní dopravu v Košiciach, linkám MHD upravia trasy © SITA Všetky práva vyhradené.