Matka s dcérami čelia obvineniam z podpaľačstva, ich lampióny zapríčinili požiar v zoo

0
99

2.1.2020 (Webnoviny.sk) – V súvislosti s požiarom v zoologickej záhrade v nemeckom meste Krefeld zadržali tri ženy. Matka a jej dve dcéry, všetky vo veku od 30 do 60 rokov, sú podozrivé z toho, že počas novoročnej oslavy vypustili lietajúce lampióny, ktoré zrejme zapríčinili požiar. Prokurátor potvrdil, že čelia obvineniu z podpaľačstva z nedbanlivosti, za čo im hrozí maximálne päť rokov za mrežami.

Požiar zabil viac ako 30 zvierat, medzi nimi aj päť orangutanov, dve gorily, šimpanza a ďalšie jedince. Hasičom sa podarilo zachrániť len dva šimpanzy.

Ženy si objednali na internete päť lampiónov, pričom nevedeli, že ich použitie je v Nemecku protizákonné. Šéf kriminálnej polície označil všetky tri ženy za “úplne normálnych, rozumných a zodpovedných ľudí” a podľa neho sú veľmi odvážne, keď sa prihlásili na polícii, čím úradom uľahčili náročné vyšetrovanie.

Viac k témam: nemecká polícia, požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Matka s dcérami čelia obvineniam z podpaľačstva, ich lampióny zapríčinili požiar v zoo © SITA Všetky práva vyhradené.