Kubík dostal za vraždu kamaráta 15-ročný trest, uštedril mu do tela viac ako 20 rán nožom

0
54

20.9.2022 (Webnoviny.sk) – Senát Krajského súdu v Trenčíne na utorkovom verejnom pojednávaní revidoval svoj verdikt vo veci vianočnej vraždy z roku 2019 v Považskej Bystrici. Za vraždu svojho kamaráta Miroslava 62-ročnému Štefanovi Kubíkovi vymeral 15-ročný trest odňatia slobody.

Kubík podľa obžaloby v decembri 2019 v Považskej Bystrici po hádke bodol Miroslava Kysela nožom 12-krát do hrudníka, 13-krát zo zadu do krku a ešte päťkrát do chrbta. Okresný súd v Trenčíne mu za to v júli 2020 vymeral trest 15 rokov väzenia. Na základe odvolania obžalovaného Krajský súd v Trenčíne v októbri 2020 trest znížil na 12 rokov.

Voči rozsudku podal dovolanie na Najvyšší súd SR nielen Kubík, ale aj dnes už bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Kým Kubíkovi najvyšší súd nevyhovel, ministerskému dovolaniu čiastočne áno. Kolíková vo svojom dovolaní argumentovala, že Kubík spáchal vraždu surovým a trýznivým spôsobom.

Najvyšší súd SR vec vrátil na opätovné rozhodnutie Krajskému súdu v Trenčíne s tým, že pri určení trestu neexistovali zákonné dôvody na uplatnenie mimoriadneho zmierňujúceho prostriedku. Krajský súd svojím utorkovým zmeneným verdiktom tak potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu s tým, že Kubík si trest odpyká vo väznici so stredným stupňom stráženia.

Viac k témam: Súdy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Kubík dostal za vraždu kamaráta 15-ročný trest, uštedril mu do tela viac ako 20 rán nožom © SITA Všetky práva vyhradené.