Kreslo primátora Vysokých Tatier chcú obsadiť piati kandidáti, do volieb idú ako nezávislí

0
51

17.9.2022 (Webnoviny.sk) – Šéfovať samospráve Vysokých Tatier by chcelo v nasledujúcom volebnom období päť kandidátov. Do volieb idú všetci ako nezávislí. Oproti roku 2018 je ale záujem o post primátora menší, pred štyrmi rokmi naň kandidovali ôsmi.

O hlasy voličov sa bude počas komunálnych volieb 29. októbra uchádzať mestská poslankyňa a administratívna a marketingová pracovníčka Lucia Dubielová, podnikateľ Alexander Gálfy, hlavný kontrolór mesta Michal Hanč, ekonóm Miroslav Rožok a mestský policajt Jozef Štefaňák.

Spomedzi nich kandidoval pred štyrmi rokmi Gálfy, ktorý skončil na druhom mieste, keď mu hlasy odovzdalo 21,6 percenta voličov, a Hanč, ktorý skončil s podporou 13,5 percenta hlasov voličov na štvrtom mieste.

O volenú funkciu mestského poslanca má záujem tridsať kandidátov, z toho 10 kandiduje za politické strany a hnutia, dvadsiatku tvoria nezávislí kandidáti.

Viac k témam: Komunálne voľby 2022 na Slovensku, primátor Vysokých Tatier
Zdroj: Webnoviny.sk – Kreslo primátora Vysokých Tatier chcú obsadiť piati kandidáti, do volieb idú ako nezávislí © SITA Všetky práva vyhradené.