Koľko zarobili podľa majetkového priznania Heger či Sulík? Matovič priznal, že nič nevlastní

0
193

6.4.2021 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) zarobil v roku 2019 z výkonu verejnej funkcie 38 885 eur. Minister financií a vicepremiér Igor Matovič (OĽaNO) v majetkovom priznaní uviedol z výkonu verejnej funkcie sumu 36 468 eur. Ďalší podpredsedovia vlády Richard Sulík (SaS) a Štefan Holý (Sme rodina) uviedli v tejto súvislosti 0 eur.

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) zarobila 37 601 eur. Iný príjem uviedla vo výške 8 513 eur. Vyplýva to z majetkových priznaní za rok 2019, ktoré sú zverejnené na webovej stránke Národnej rady SR (NR SR).

Sulík priznal byt či auto

Heger tiež priznal nehnuteľný majetok ako byt či ornú pôdu. Bývalý predseda vlády Matovič v majetkovom priznaní uviedol, že nevlastní žiadnu nehnuteľnú ani hnuteľnú vec.

Šéf rezortu hospodárstva Sulík priznal nehnuteľný majetok ako byt, hnuteľný majetok v podobe auta značky BMW. Remišovej patrí byt, rekreačná chata a pozemky v Pribyline či auto. Holý v majetkovom priznaní uviedol rodinný dom v Trnave či trvalý trávnatý porast v Novej Bani.

Podávajú ich aj ďalší verejní funkcionári

Povinnosť predkladať majetkové priznania v súlade s ústavným zákonom o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov majú poslanci parlamentu a ďalší verejní funkcionári.

Ide napríklad o prezidenta SR, členov vlády, členov Súdnej rady SR, sudcov Ústavného súdu SR, riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) či rektorov verejných vysokých škôl. Majetkovým priznaniam sa venuje výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

Viac k témam: majetkové priznanie, politici
Zdroj: Webnoviny.sk – Koľko zarobili podľa majetkového priznania Heger či Sulík? Matovič priznal, že nič nevlastní © SITA Všetky práva vyhradené.