Klus kritizuje nezodpovednú časť opozície, ich populistické a demagogické tvrdenia o očkovaní neplatia

0
56

23.11.2021 (Webnoviny.sk) – Úvahy o lockdowne by vôbec nemuseli byť, ak by bolo na Slovensku viac zaočkovaných. Napriek tomu štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa (SaS) teší, že záujem o očkovanie rastie aj napriek cynickej antikampani veľkej časti opozície. Klus to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti.

Máme to v rukách my všetci

Klus skonštatoval, že ak by bolo na Slovensku zaočkovaných 100 percent občanov, tak by bolo v nemocniciach nie 3021, ale približne 600 pacientov, čo považuje za výrazný rozdiel.

Viac o téme: Koronavírus

„Aj preto tvrdím, že to máme v rukách my všetci. Každý z nás je zodpovedný za to, či túto situáciu zvládneme. A preto ma veľmi teší, že záujem o očkovanie proti koronavírusu práve v týchto dňoch rapídne rastie,“ vyhlásil.

Populistické a demagogické tvrdenia

Štátny tajomník uviedol za príklad aj Rakúsko, kde došlo v posledných dňoch tiež k nárastu záujmu o očkovanie. Podobne je tomu aj v Maďarsku a Českej republike.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

Poukazuje na fakt, že krajiny s väčšou mierou zaočkovanosti majú nižší počet úmrtí a prázdnejšie nemocnice a mnohé z nich si môžu dovoliť aj miernejšie opatrenia.

„Neplatia teda populistické a demagogické tvrdenia nezodpovednej časti opozície o tom, že krajiny s vysokou zaočkovanosťou majú rovnaké problémy v nemocniciach ako my,“ uzavrel.

Viac k témam: COVID-19, Lockdown, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Klus kritizuje nezodpovednú časť opozície, ich populistické a demagogické tvrdenia o očkovaní neplatia © SITA Všetky práva vyhradené.